10 порад, як успішно поїхати в подорож цього літа: детальна інструкція

7 хв. 08 червня 2017
10 порад, як успішно поїхати в подорож цього літа: детальна інструкція

Пригадуєте фільм «Cам вдома»? Не хочеться, щоб і ваша поїздка так починалася, еге ж? Давайте разом підготуємось до подорожі вашої мрії. Ми допоможемо швидко організувати must do list та не упустити найголовнішого. Поїхали!

    1. Визначаємо мету своєї подорожі.

Для чого це потрібно? Це буде відправною точкою для детального планування подальшого відпочинку. Можливо, вам потрібно вивчити якусь мову, купити кращий фотоапарат, або підготуватися фізично, щоб з легкістю долати важкі туристичні маршрути. Головне – поставити ціль і тоді стане зрозуміло, що потрібно робити для її досягнення.

    1. Складаємо маршрут.

Продумайте добре, кудою буде лежати ваш маршрут? В який спосіб вам буде зручніше дістатися до місця призначення: автомобілем, автобусом, потягом чи літаком? Які документи потрібні, щоб дозволити перебування на території тої чи іншої країни? Чи безпечні є ваші маршрути? Поцікавтеся заздалегідь цими деталями, тоді у вас не виникне жодних проблем в дорозі.

    1. Щоб фінанси не співали романси.

Перш ніж вирушити в подорож, об'єктивно оцініть свої фінансові можливості. Порахуйте скільки грошей необхідно на дорогу, їжу, готель, транспорт, інші витрати та визначте загальний бюджет подорожі. У вас обов’язково мають бути кошти і на картці, так як це безпечніше, і готівкою, адже попри технологічний прогрес, все одно залишилося багато місць, де знадобляться кишенькові гроші. Подбайте про потрібну валюту. Також не забудьте перевірити термін дії вашої банківської картки.

    1. Купуємо квитки.

Заздалегідь купіть квитки відповідно до спланованих вами маршрутів. Не відкладайте цей процес в довгий ящик, адже чим раніше ви придбаєте квитки, там більша ймовірність, що вони будуть значно дешевшими, ніж, припустимо, за тиждень до запланованої дати відправлення. Що стосується авіабілетів, найкраще їх купувати за 3-5 місяців до вильоту.

    1. Оформлення візи.

Впровадження безвізового режиму в країни Європи має значно спростити перетин кордонів між країнами, але попри те, залишається чимало країн, для відвідування котрих необхідна віза, а на її оформлення потрібен чималий час, врахуйте це.

    1. Оформлення страховки.

Подорожувати за кордон краще зі страховкою в кишені. Адже якщо вам доведеться зіткнутися з проблемою отримання медичного обслуговування за кордоном, то ціна, м’яко кажучи, вас здивує. Бувалі туристи радять оформити туристичний поліс, адже він гарантує безкоштовну медичну допомогу в будь-якій країні відповідно до обраної страхової програми. Оформити страховку для подорожі від СК «Арсенал Страхування» можна онлайн за кілька хвилин: arsenal-ic.ua

    1. Шукаємо житло.

Якщо ви самостійно плануєте подорож, то пошук житла – один із найважливіших пунктів. Вибір житла залежить він ваших фінансових можливостей та того, чого ви очікуєте від подорожі. Зараз легко можна знайти через інтернет будь-які готелі, хостели , квартири для оренди, або кемпінги. Все залежить від ваших смаків, найдешевші варіанти можна знайти на сайтах Airbnb або Couchsurfing.

    1. Подбайте про здоров’я.

Переконайтеся, що стан вашого здоров’я дозволяє відправлятися у подорож. Якщо ви плануєте їхати на тривалий час, то краще пройдіть найважливіші обстеження у лікаря, щоб переконатися, що буде під силу подолати заплановані маршрути. Якщо ви їдете в якісь екзотичні країни, зробіть необхідні щеплення. Також не забувайте про те, що в деяких країнах дуже важко знайти різні медикаменти, тому, якщо вам необхідні якісь персональні ліки чи вітаміни, купіть їх тут.

    1. Можна збирати речі!

Якщо ви завершили всі свої справи і виконали вищезазначені пункти, можете сміливо починати збирати речі. Якщо ви плануєте велику подорож, не забивайте всю валізу чи рюкзак одягом, беріть те, без чого не обійтись. В разі необхідності щось можна буде докупити.

    1. Стоп! Ви точно нічого не забули?

От ви переступаєте поріг, замикаєте свою квартиру, а тут по сходах донизу збігає захеканий сусід – йде за новим краном, бо старий знову почав протікати. І ви думаєте, як добре, що їдете у відпустку, а потім наздоганяє інша думка – страшно залишати квартиру саму. Що ж робити? А відповідь проста – просто застрахуйте свій дім на час відпустки.

СК «Арсенал Страхування» розробила спеціальний поліс експрес страхування майна «Літня відпустка», що гарантує безпеку для вашого дому на час відпустки. Пропозиція діє 1 червня по 31 серпня 2017, а сам поліс буде захищати вашу оселю не лише в цей період, а цілий рік з моменту активації. До того ж, тут не потрібний огляд майна, а сам поліс можна оформити онлайн за кілька хвилин: holiday.arsenal-ic.ua

От тепер ви точно нічого не забули. Приємних вам подорожей та яскравих вражень!

Вам може бути цікаво:

Останні новини та статті