Наш новий продукт для жінок – це не тільки захист авто, але і допомога в будь-якій дорожній ситуації

9 хв. 09 серпня 2016
Наш новий продукт для жінок – це не тільки захист авто, але і допомога в будь-якій дорожній ситуації

Марина Авдєєва, заступник Голови правління СК «Арсенал Страхування»

Не секрет, що все більша кількість жінок сідає за кермо. Наприклад, за даними дослідження Marketing Index TNS Global, серед українських водіїв 20% від загальної кількості, тобто більше як 2 мільйони, – це жінки. І з кожним роком ця цифра лише зростає.

Безсумнівно, та завзятість, з якою жінки освоюють майстерність водіння, не може не радувати. Але є і зворотний бік медалі – аварійність. Це підтверджує, як світова, так і українська статистика. Наприклад, за даними страховиків, з вини дівчат відбувається кожна п'ята ДТП, в той час як з вини чоловіків – кожна третя. Але оскільки жінок-водіїв в Україні вчетверо менше, то виходить, що представниці прекрасної статі частіше потрапляють в неприємності, ніж чоловіки.

Ще цікавішими є причини аварій. Жінки набагато частіше потрапляють в ДТП на перехрестях, отримуючи удар в лівий бік при спробі повернути праворуч і навпаки. Крім того, ДТП нерідко відбуваються через неуважність, або погане знання правил дорожнього руху.

У будь-якому випадку, незалежно від причин, результат таких подій завжди один: пошкоджений автомобіль, і завдані чималі збитки, які згодом доведеться компенсувати з власної кишені.

Втім, наслідки стресу можна пом’якшити, якщо автомобіль буде застрахований за спеціальною програмою КАСКО, що призначена для жінок-водіїв і захищає від будь-яких ризиків, гарантує цілодобову підтримку та безпроблемне отримання страхової виплати.

Саме про такий продукт, що отримав назву КАСКО «АвтоЛеді», його переваги та унікальності розповіла заступник голови правління СК «Арсенал Страхування» Марина Авдєєва.

– Як з'явилася ідея створити страховий продукт для жінок?

– Подібні програми страхування – цілком усталена практика в багатьох європейських державах. Існують вони і в країнах СНД. Така сегментація дозволяє страховикам достукатися до цільового споживача, вирішити його конкретні запити і проблеми. А клієнт, зі свого боку, платить тільки за ті опції, яких він потребує.

Наприклад, на українському ринку є програми, що покривають лише ризики викрадення, програми, які орієнтовані на досвідчених водіїв і на новачків. Але ось жінкам, які вже становлять відчутну частку в загальній масі автовласників, страховики нічого не пропонують. Ще до кризи деякі компанії намагалися просувати «жіночі» поліси каско, але популярними вони не стали. Тому, ми вивчили помилки колег, досвід інших країн, проаналізували дорожню статистику, аварійність, і зрозуміли, що зараз найвдаліший момент для виведення нашого продукту на ринок.

– Розкажіть, від чого захищає програма, які обмеження вона містить?

– «АвтоЛеді» – це договір КАСКО з повним покриттям ризиків, які можуть підстерігати автомобіліста. Але це лише на перший погляд. Насправді ж, ми значно розширили можливості поліса.

По-перше, розмір франшизи в будь-яких страхових випадках, викрадення або ДТП, є «нульовим», навіть якщо стаж водіння менше двох років. Це принципове рішення, бо ми розуміємо, що нашим клієнткам навряд чи захочеться вдумуватися і розбиратися в тому, чому компанія не готова компенсувати весь збиток.

По-друге, виплата здійснюється без урахування зношування, а страхова сума є неагрегатною. Тобто, покриття навіть в разі виплати залишається таким, яке було визначене від початку, і не «урізається».

По-третє, договір страхування діє незалежно від того, хто знаходився за кермом. Власниця транспортного засобу або, скажімо, її чоловік. Головне, щоб керування автомобілем здійснювалося на законних підставах.

По-четверте, «АвтоЛеді» не передбачає ніяких винятків за грубі порушення правил дорожнього руху: проїзд на червоний сигнал світлофора, виїзд на залізничний переїзд при закритому шлагбаумі, перетин суцільної лінії розмітки.

Крім того, в подарунок до основної програми страхування наші клієнтки також отримують продукт «АвтоБерегиня», який гарантує виплату в разі втрати ключів або документів, допомогу в організації їх пошуку і повернення власниці.

– А як організований асистанс?

– В частині технічного супроводу та врегулювання збитків ми також постаралися дати власницям наших полісів максимум. До договору «АвтоЛеді» видається спеціальна сервісна картка, яка допоможе негайно повідомити про страхову подію і отримати оперативну допомогу. Достатньо лише зв'язатися з call-центром, продиктувати номер картки і номер договору страхування. У разі ДТП на місце виїжджає аварійний комісар. Причому, в будь-який час доби і в будь-яку точку України.

Але і це ще не все. Розуміючи, що жінкам набагато складніше вирішувати несправності автомобіля, ми включили в наш продукт опцію технічної допомоги в дорозі. Тому, якщо автомобіль з яких-небудь причин не може зрушити з місця (розрядився акумулятор, спустило колесо, закінчилося паливо), власниця поліса «АвтоЛеді» абсолютно безкоштовно викликає евакуатор, який доставить її машину до найближчої СТО, або прямо до будинку.

– Як проходить врегулювання, чи допомагає компанія вирішувати бюрократичні складнощі?

– Провівши перед розробкою продукту опитування серед потенційних клієнтів, ми цікавилися не тільки думкою жінок, а й чоловіків. І на питання про те, яким повинен бути страховий поліс КАСКО для їх других половинок, дуже часто чули відповідь: «Такий, щоб мені не потрібно було вирішувати проблеми на дорозі». Це й не дивно, оскільки жінки в силу своєї емоційності швидше виходять з рівноваги в критичних ситуаціях, і часто не можуть відстоювати свою правоту.

Тому ми врахували побажання, і передбачили в «АвтоЛеді» підтримку не тільки на місці ДТП, а й допомогу в зборі документів в компетентних органах. Таким чином, при настанні аварії, на місце події приїде наш представник, який допоможе в спілкуванні з працівниками поліції, позбавить від психологічного тиску з боку інших учасників ДТП.

Після цього фахівці компанії візьмуть на себе всі питання, пов'язані з оформленням і збором документів, а якщо буде потрібно – проконтролюють станцію техоблуговування, наскільки якісно і своєчасно вона виконала ремонт автомобіля. Тобто, ми ні в якому разі не залишаємо наших клієнток наодинці з проблемами, а домагаємося їх вирішення на всіх етапах.

– Чому ви впевнені, що «АвтоЛеді» буде користуватися попитом в Україні?

– Як я вже сказала, у цієї програми величезна потенційна аудиторія, яка постійно збільшується. Крім того, в продажах ми будемо робити ставку на автодилерів. З огляду на те, що наша компанія співпрацює з безліччю автодилерів-партнерів, які зі свого боку зацікавлені в просуванні нового продукту, в успіху «АвтоЛеді» сумніватися не доводиться.

– Наскільки дорогим буде продукт?

– «АвтоЛеді» – це комплексна програма, що об'єднує в собі не тільки можливості класичного КАСКО, але і цілий перелік сервісних послуг, які будуть працювати для допомоги автовласницям практично в будь-якій непередбаченій ситуації, тому її вартість, що в середньому становитиме 4,5 % для автомобілів не старше 3-х років, більш ніж виправдана.

Вам може бути цікаво:

Останні новини та статті