Страхування авто від воєнних ризиків

15 грудня 2023
Страхування авто від воєнних ризиків

Під час війни в рази збільшується кількість ризиків для авто та його власника, починаючи зі збільшення кількості аварій на дорогах через стрес водія та закінчуючи різноманітними воєнними ризиками. При цьому може допомогти тільки страхування авто під час війни. Страховий поліс є реальною можливістю уникнути великих фінансових витрат на ремонт. Але чи реально зараз застрахувати транспортний засіб від воєнних небезпек? З цим питанням розбираємось у цій статті.

Чи можливо застрахувати автомобіль під час війни

Багато водіїв замислилися над тим, де можна продовжити дію обов'язкової автоцивілки, тим більше, що поліс ОСАЦВ захищає від фінансових ризиків, пов'язаних із можливими аваріями.

Нагадаємо, що в умовах війни законодавство, яке регулює відповідальність автовласників за заподіяну шкоду третім сторонам, залишилося незмінним. Відповідно, поліс ОСАЦВ залишається обов'язковим для всіх громадян, за винятком осіб, які мають інвалідність І групи, які керують своїм транспортним засобом, а також для деяких інших категорій громадян. Страхування на авто УБД також не потрібно. У випадках аварій за їх участю компенсація за збитки постраждалим здійснюється через МТСБУ.

Придбати автоцивілку найзручніше онлайн, наприклад, на сайті нашої СК «Арсенал Страхування». Ми підтримуємо всіх власників авто, які звернулися до нашої компанії.

 

image

 

Як працює обов'язкове автострахування в умовах воєнного стану

Автоцивілка є корисною для водіїв, які потрапили в аварію на дорозі. Поліс ОСАЦВ допоможе отримати компенсацію потерпілим від дорожньо-транспортних пригод. З 2022 року збільшилися ліміти на відшкодування збитків – компанії виплатять до 160 000 грн на ремонт автомобіля та до 320 000 грн на лікування постраждалого водія та пасажирів. Деякі пакети дають змогу збільшити компенсацію зі страхування до 1 млн грн. У воєнний час провідні страхові компанії виконують свої зобов'язання перед клієнтами та здійснюють виплати у повному обсязі.

Зазначаємо, що за відсутність чинної автоцивілки передбачено штраф від 425 грн до 850 грн. Без поліса винуватця ДТП зобов'яжуть компенсувати збитки постраждалій стороні, що включає відновлення транспортного засобу іншого учасника аварії та оплату лікування.

Отже, чинна автоцивілка у воєнний час просто необхідна для кожного водія в Україні.

Захист власного авто під час війни

Замислюючись про захист свого авто під час воєнного стану, багато водіїв обирають добровільне страхування КАСКО. Цей вид договору гарантує виплату компенсації власнику автомобіля, якщо машина буде пошкоджена в різних ситуаціях. Спектр страхових ризиків для такого поліса гранично широкий, починаючи від збитків, отриманих внаслідок ДТП, і закінчуючи пошкодженнями, що виникли після впливу урагану, падіння дерева, пожежі та багатьох інших випадків.

Але, обираючи поліс КАСКО, водій має пам'ятати про те, що у стандартному договорі немає конкретного пункту про «воєнну загрозу» у переліку ризиків. Це означає, що збитки, пов'язані з воєнними діями, доведеться покривати самостійно. Наприклад, КАСКО не допоможе відновити авто, якщо воно буде пошкоджене від падіння дрона або його уламка. Проте це не означає, що страхування КАСКО не потрібне.

Отже, варто поцікавитися у провідних страхових компаній, яким може бути страхування від воєнних дій. Про те, які пропозиції підготувала наша компанія СК Арсенал Страхування, ми розповімо вам далі.

 

image

 

Як покрити збитки, пов'язані з війною?

Отже, якщо вам необхідно додатково забезпечити захист свого автомобіля від можливих пошкоджень, пов'язаних з обстрілами, бомбардуваннями або іншими воєнними діями, рекомендуємо додатково до ОСАЦВ застрахуватися за програмою «ПАТРОНУС» у нашій страховій компанії. Така страхова програма розроблена спеціально для захисту автомобіля від воєнних ризиків. Наприклад, якщо у Києві уламки дрона впали на машину, яка стояла вночі біля будинку, то виплат зі страховки буде достатньо для ремонту транспортного засобу. А якщо машина згорить повністю і відновленню не підлягає, то компанія поверне повну вартість, за винятком франшизи.

Страховий пакет «ПАТРОНУС» розроблений для того, щоб допомогти клієнтам отримати компенсацію за пошкодження чи втрату транспортного засобу внаслідок воєнних дій. Страховому захисту підлягають легкові авто, вантажний транспорт та причепи до нього, автобуси. Страхова сума встановлюється у розмірі вартості ТЗ на момент укладання договору. Тобто, якщо авто буде пошкоджено в результаті дії ракет, БПЛА, засобів ППО, падіння уламків, компанія виплатить компенсацію, за винятком франшизи. Власнику авто доведеться заплатити самому 5% вартості ремонту, якщо зафіксовані часткові пошкодження, і 10% вартості авто, якщо воно повністю знищене. Погодьтеся, що така програма – це дуже вигідна страховка авто від війни.

Таким чином, для максимального захисту бюджету від фінансових витрат рекомендується підходити до питання страхування комплексно. Автоцивілка в умовах воєнного стану допомагає дотримуватися закону, уникнути штрафів та забезпечує відшкодування збитків потерпілому у разі ДТП з вашої вини. Програма «ПАТРОНУС» від нашої страхової компанії включає перелік ризиків, яких немає в автоцивілці та дозволяє отримати компенсацію у непередбачуваних воєнних умовах.

Вам може бути цікаво:

Останні новини та статті